Őszi/Téli újdonságok

 

ujdonsagok _ ursamaior _ csokolade

A csokoládé világa - workshop

Eddig népszerű workshopunkat tovább gondoltuk és megismerkedünk a csokoládéval egészen a kakaóbabtól a csodás ízes bonbonokig. Készítünk kakaóból csokoládét, különleges fűszerekkel és gyümölcsökkel kis táblácskákat. Klasszikus töltött bonbont, vágott bonbont, trüffeleket. Megismerkedünk a csokifajtákkal és a díszítésével.
Több különleges csokoládéval dolgozunk, melyek termőterület szerint bontottak, így az ízek és aromák fajtánként változnak. Készítünk klasszikus ganache krémet és több különleges tölteléket. Pisztácia, liofilizált gyümölcsök, különleges szirupok. Különleges 3-óra ami a kedves résztvevőkre vár ízek, aromák, illatok ölelésében. Ismerkedj meg a csokoládéval egészen és tedd magadévá. A tanfolyamon különleges inka csokoládéitalt is kóstolhattok.
Mindenki 15-20 bonbont vihet haza.
Ár: 18 900 Ft

 

ujdonsagok mindenmentes konyha

 

Mindenmentes konyha - workshop

Napról napra egyre többeknél jelentkezik mindenféle ételallergia tünete, de ha nincs ilyen tünet, akkor is érdemes jobban odafigyelni, hogy mit fogyasztunk el. Sajnos egyre inkább igaz, hogy csak az biztosan egészséges, amit mi magunk készítünk el.  Workshopunk alatt elkészítünk egy egész menüt tej, glutén és tojásmentesen, ezzel megalapozva az esetleges életmódváltáshoz szükséges tudásodat. Előétel, főétel, desszert… Finom falatok, alternatív hozzávalók és új ízek várnak rátok. A lefőzött receptek mellett egy digitális szakácskönyvben kaptok több információt a mindenmentes életről, beszerzési helyekről.
Gyere el hozzánk és vágj bele az életmódváltásba. Az árban tea kávé is benne van.
(Fontos: a konyhánk nem rendelkezik steril minősítéssel, így amennyiben orvosilag diagnosztizált ételallergiával rendelkezel workshopunk kizárólag saját felelősségre javasolt.) 
Ár: 18 900 Ft

 

ujdonsagok kenyersutes

Kenyérsütés vadkovásszal, adalékmentesen

Képzeld el, hogy kinyitod otthon a sütőd ajtaját és az igazi kenyér illata száll az orrod felé… Elmondhatatlanul jó érzés, ha el tudod magad készíteni úgy a mindennapi kenyered, ahogy azt te és a családod szereti… Lehet klasszikus, rozsos, teljes kiőrlésű vagy sokmagvas… Kívánj bármilyet, workshopunk után garantáltan el tudod otthon készíteni. Tapasztalt „kenyérsütőnk” bevezet minden titokba, mely a tökéletes kenyér elkészítéséhez szükséges. A négy órás oktatás alatt megismerkedhetsz a kovász készítésének minden csínjával-bínjával, a dagasztás titkaival, hajtogassuk, vagy ne hajtogassuk a tésztát előkészítés közben és még számos tudnivalóval. Beszélgetünk a kenyérkészítés minden apró trükkjéről még az „előkészül” a sütéshez. Majd formázzuk, és kisütjük. Mindezt adalékmentesen, kizárólag természetes anyagokkal, és saját kovász készítésével. És a legjobb, hogy a helyszínen meg is kóstolhatod! 😉 

A workshop tartalma: a négy órás oktatás, ajándék szakajtóval hazavihető vadkovásszal
Ár: 14 000 Ft

 

Gyerekjáték varró workshop

Egyre több szülő szeretne természetes anyagból készült, gyerekbarát, kreatív játékot gyermekének kezébe adni. Ha ezt a szülő maga tudja elkészíteni, az még értékesebb.  Az őszi zöldségültetős láda éppen ilyen játék. A 3-4 órás foglalkozáson egy ötféle zöldséget tartalmazó ültető láda elkészítését tanuljuk meg.
A kapott sablonok segítségével körberajzoljuk a zöldségeket, majd kézi varrással vagy gépivel rásegítve összeöltjük az anyagot. Egy kis tömés, szépítés és megszületnek kezünkben a zöldségek.  Közben megmutatjuk, milyen fogásokra kell odafigyelni, hogy minél tökéletesebbek, élethűbbek legyenek. Természetesen a zöldségek ágyát, a földet is magunk "műveljük meg". Ősz lévén a kiskert idei termései a répa, káposzta, cékla, burgonya és a tök lesznek, amit a gyerekek utána kedvükre betakaríthatnak.
Olyan résztvevőket várunk, akik kézzel magabiztosan tudnak varrni, de a géppel varrás  nem feltétele a jelentkezésnek.
Minden résztvevő megkapja a szabásmintákat, hogy bármikor újra elkészíthessék, illetve később e-mailben elküldjük a tavaszi zöldségekkel bővített mintákat is, hogy teljes legyen a készlet.
A program 3-4 órás. Tea, kávé, ásványvíz fogyasztás benne van az árban.
Ár: 19 990 Ft

 

ujdonsagok gasztroajandek

Karácsonyi gasztroajándék kurzus

Nem tudod, hogy mit adj ajándékba? Szerinted is a kézzel készült ajándék a legjobb? Ha magad készíted az ajándékot és az még finom is, akkor nyert ügyed lesz és garantáltan mindenkinek örömet szerzel Szentestén.
A családias hangulatú műhelyünkben cukrászunk mutatja meg neked a legapróbb fortélyokat a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyeket minőségi alapanyagokból készítünk el együtt. Különleges fűszereket használunk és érdekes alapanyagokat, gyógynövényeket. Készítünk trüffel golyókat, likőrt, szörpöt, forrócsokipálcikát, egészséges gumicukrot, karácsonyi cukorkát. Minden elkészített terméket hazavihetsz és egy digitális receptkönyvvel is megajándékozunk benne sok-sok hasznos tudással és egyéb receptekkel.
A workshop 3 órás. A tanfolyamon minden háztartásban fellelhető eszközökkel dolgozunk, így a program után is bátran készítheted a csodás finomságokat az otthonodban is.  A tanfolyamon korlátlan tea és kávéfogyasztás lehetséges.
Ár: 12 000 Ft